Απαξιωτικές για τους γιατρούς χαρακτήρισε τις νέες συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν με τον ΕΟΠΠΥ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι με την εφαρμογή του νέου συστήματος απαξιώνεται επί της ουσίας η Πρωτοβάθμια Υγεία αντί να αναβαθμίζεται.
Οι γιατροί που θα υπογράψουν τις νέες συμβάσεις θα αμοίβονται κατά μέσο όρο με 0,70 λεπτά του ευρώ για κάθε ασθενή, σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, υποστηρίζοντας ότι βάσει των εισφορών που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν ένα φτωχό πακέτο υγείας από το κράτος, ενώ παράλληλα απαξιώνονται και οι γιατροί από τα όσα προβλέπουν οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΠΥ για την πάγια αντιμισθία που θα λαμβάνουν οι συμβεβλημένοι οικογενειακοί γιατροί που θα τις υπογράψουν.
Επιπροσθέτως ο κ. Γιαννακόπουλος έθιξε και ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα που αφορά τις μεγάλες επαρχίες του ν. Λάρισας, πλην της πόλης της Λάρισας. Στην επαρχία δεν υπάρχουν οικογενειακοί γιατροί, εξήγησε ο πρόεδρος του ΙΣΛ, εξηγώντας ότι οι περισσότεροι εκ των πολιτών της επαρχίας εκ των πραγμάτων θα εξυπηρετούνται από τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας.Το κλίμα στους κόλπους των γιατρών σε γενικές γραμμές είναι αρνητικό, γεγονός που επιβεβαιπώθηκε και σε ξεχωριστή σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι παθολόγοι εντός της τρέχουσας εβδομάδας για το συγκεκριμένο θέμα.

ert.gr