Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας αναφέρονται τα εξής:
"Σε πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, είχε την ευκαιρία να προσκαλέσει σε κοινή σύσκεψη, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής κ. Αθ. Γιαννούκα και τους συνδικαλιστικούς συλλόγους των γιατρών ΕΣΥ του ΠΓΝΛ και ΓΝΛ, και τον Σύλλογο μελών ΔΕΠ του ΠΓΝΛ. Στη σύσκεψη, επίσης,  παραβρέθηκε και ο Γ. Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ κ. Π.Παπανικολάου.
Έγινε μια εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση, ακούστηκαν όλες οι απόψεις και οι προβληματισμοί εκατέρωθεν. Το σαφές μήνυμα αυτής της συνάντησης, ήταν ότι δεν υπάρχει εμφυλιοπολεμικό κλίμα ανάμεσα στους Πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ, όπως διαφάνηκε σε πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, αλλά προβλήματα που θα πρέπει να βρουν την λύση τους, μέσα από γόνιμο διάλογο των δύο πλευρών, από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και από το υπ. Υγείας.
Απαιτείται η συναίνεση και η συνεργασία όλων των γιατρών, Πανεπιστημιακών και ΕΣΥ, γιατί ο τελικός αποδέκτης των υπηρεσιών υγείας είναι ο ασθενής και ο κεντρικός μας στόχος η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας."