Σε δήλωσή του για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΔΜ.ΤΟ ΝΔ Λάρισας κ. Ηρακλής Γερογιώκας αναφέρει τα εξής:
Για μια ακόμη φορά το Εφετείο είπε όχι στην έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με το πασιφανές αιτιολογικό ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη και κινδυνεύουν να υποστούν βασανιστήρια. Ο κ. Τσίπρας άλλα έταζε στον Ερντογάν.
Ο κ. Ερντογάν σήμερα απειλεί την Ευρώπη ότι θα ανοίξει τα σύνορα και οι Ευρωπαίοι  θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν. Άλλα πίστευαν στην κυβέρνηση όταν εν μέσω ενός διεθνιστικού παραληρήματος  τον καλούσαν στην Αθήνα και η Νέα Δημοκρατία   έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου.
Γιατί ο κ. Τσίπρας, αφού ισχυρίζεται ότι είναι άριστοι οι δίαυλοι επικοινωνίας που έχει με τον κ. Ερντογάν, δεν κάνει τίποτε ώστε να γυρίσουν οι συμπατριώτες μας πίσω στην Ελλάδα;
Η Νέα Δημοκρατία ερωτά την Κυβέρνηση: Ποιος εκφράζει την επίσημη θέση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας; Ο «εξαφανισμένος» κ. Καμμένος που εξακολουθεί να χαρακτηρίζει «ομήρους» τους δύο αξιωματικούς ή ο κ. Κουβέλης ο αναπληρωτής του, που αποκαλεί «υπερτροφικό» το λόγο του προϊσταμένου του;