Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 η Τοπική Διοίκηση Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή με πρώτο σταθμό τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας, όπου μας υποδέχθηκε ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας και μέλος της τοπικής μας Α/Δ΄ κ. ΣΙΜΟΥΛΗΣ Χρήστος, ενώ μας ξενάγησε στον αρχαιολογικό χώρο με κάθε λεπτομέρεια και μας ταξίδευσε νοερά στο λαμπρό και ένδοξο παρελθόν του τόπου, ο Αρχαιολόγος κ. ΓΡΑΙΚΟΣ Ιωάννης. Στους ανωτέρω προσφέρθηκαν αναμνηστικά από την τοπική μας.
Στην συνέχεια μεταβήκαμε στην Παναγία Σουμελά, όπου με ευλάβεια προσκυνήσαμε την θαυματουργή εικόνα και τα Ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτή, ενώ  μας έγινε διήγηση του ιστορικού της εικόνας και της Μονής του Πόντου αλλά και της νέας καθώς και ξενάγηση στους χώρους αυτής. Κατά την διάρκεια της επισκέψεως μας συναντηθήκαμε και με τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Ημαθίας κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ Γεώργιο, ενώ προσφέρθηκαν αναμνηστικά.
Τελευταίος σταθμός μας , οι καταρράκτες της Έδεσσας, όπου θαυμάσαμε και φωτογραφηθήκαμε σε αυτό το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση και ανταλλαγή αναμνηστικών με τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Πέλλας κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κων/νο.
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες καθ΄όλη την διάρκεια του ταξιδιού μας, καθώς και κατά την επιστροφή μας, στο λεωφορείο το κέφι ήταν αμείωτο, πράγμα που αποδεικνύει την επίτευξη του σκοπού αυτής της εκδρομής, που ήταν  η χαλάρωση και η ψυχική τόνωση των συναδέλφων