Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης μεταξύ του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Λάρισας (ΙΚΑΛ) με εκπρόσωπο την κ. Xριστίνα Γιώτσα, και του Κοινωνικού Φαρμακείου της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων με υπεύθυνες την κ. Ελένη Τσιάνα και Εύη Κυρίτση, η οποία έλαβε χώρα στην Ιατρική Σχολή Λάρισας στο κτίριο Κατσίγρα.
Σκοπός αυτής της δικτύωσης είναι η έναρξη συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινωνικών δομών, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν συλλογικά περισσότεροι πολίτες που έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Το Ιατρείο Κ.Α.Λ. προχώρησε και σε ευγενική δωρεά φαρμάκων προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και συμφωνήθηκε να υπάρξει μία περαιτέρω συνεργασία και αλληλοβοήθεια μεταξύ των δύο αυτών δομών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποτελεί μια σύμπραξη μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας , Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας, Ενεργών Πολιτών, Ερυθρού Σταυρού και Δήμου Λαρισαίων.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο ανήκει στο έργο «ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργούν προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού και κυρίως, αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο βρίσκεται στην οδό 23ης Οκτωβρίου & Ηρώων Πολυτεχνείου και λειτουργεί Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή: 8:00 – 16:00.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο : 2410626123
Κυρίτση Εύη – Κοινωνική Λειτουργός
Τσιάνα Ελένη – Φαρμακοποιός