Στo πλαίσιo του 2ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS – (σ)Τροφή, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Eπιστημών Λάρισας και η ομάδα χορού OFF ARΤ,

την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του 7ου τεύχους του λογοτεχνικού περιοδικού «Θράκα» από τον Θάνο Γώγο και τον Αντώνη Ψάλτη .

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Λογοτεχνικές εκδηλώσεις- Εναλλακτικές μορφές, νέες προσεγγίσεις». 

Tο λογοτεχνικό περιοδικό και οι εκδόσεις «Θράκα» δημιουργήθηκαν το Μάρτιο του 2013, αμέσως μετά την οργάνωση από τους ιδρυτές της, του 1ου Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης, ενός θεσμού που μετρά ήδη τέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας. 

Εκδότες του περιοδικού είναι οι Θάνος Γώγος και Στάθης Ιντζές, ενώ την υποστήριξη στη σύνταξη της ύλης πλαισιώνουν φίλοι του περιοδικού στη Λάρισα και σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η δράση του περιοδικού «Θράκα» δεν περιορίζεται στις εκδόσεις και στη διοργάνωση του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ. Επιπλέον διατηρείται το site www.thraca.gr με καθημερινές αναρτήσεις ποικίλης ύλης και σχεδόν πάντα διαφορετικής από το έντυπο. 

Εκτός δε τούτων, διοργανώνονται σχεδόν ανά δύο εβδομάδες παρουσιάσεις βιβλίων, περιοδικών, λογοτεχνών, αλλά και ποιητικές βραδιές, στην πόλη της Λάρισας και σε άλλες πόλεις και περιοχές της Ελλάδας.

Είσοδος ελεύθερη