Στη μάχη της φοιτητικής στέγης έχουν ριχθεί οι νεοεισαχθέντες στο ΑΕΙ και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, με χιλιάδες ενοικιαστήρια να έχουν αναρτηθεί σε διάφορα σημεία και στην πόλη της Λάρισας, ενώ οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες έχουν πάρει... τους δρόμους μαζί με μέλη των οικογενειών τους προκειμένου να εντοπίσουν το κατάλληλο γι αυτούς διαμέρισμα!
Παράγοντες της αγοράς ακινήτων αναφέρουν ότι οι υποψήφιοι ενοικιαστές ενδιαφέρονται για το κόστος και την ασφάλεια του κάθε διαμερίσματος, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 170 με 200 ευρώ για γκαρσονιέρες και να αυξάνονται αναλόγως με τον τύπο του διαμερίσματος. «Αυτές είναι οι αρχικές τιμές και από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές επιλογές για τις δυνατότητες του καθενός» αναφέρει ο μεσίτης ακινήτων της Remax Λάρισας, Φάνης Ζαδές, συμπληρώνοντας ότι για ένα διάρι υπάρχουν δυνατότητες για ενοικίαση ακόμη και από τα 250 ευρώ.
«Δεν υπάρχουν πολλά νέα διαμερίσματα και γκαρσονιέρες διαθέσιμα, αφού η οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη. Αλλά γίνονται ανακαινίσεις σε πολλές περιπτώσεις» συμπληρώνει από την πλευρά της, ως μέλος της Remax Λάρισας και η Ελένη Κατσαρού, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για επιπλωμένα διαμερίσματα για τη Λάρισα, ενώ πέρα από το κέντρο ζήτηση παρατηρείται και στην περιοχή του Αγίου Θωμά, καθώς είναι κοντά στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Μία πρόχειρη ματιά πάντως στο διαδίκτυο δείχνει ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ενοίκια τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, και στην πόλη της Λάρισας, είναι «τσιμπημένα», μιας και η ζήτηση είναι κάτι παραπάνω από αυξημένη. Ωστόσο η όλη εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες πόλεις, τη στιγμή που αρκετοί ιδιοκτήτες προσπαθούν να καλύψουν μέρος των εξόδων για την ιδιοκτησία, είτε πρόκειται για για εργασίες συντήρησης ή ανακαίνισης, ή για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και απόκτηση κάποιου έξτρα εισοδήματος...
thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)