Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και των γόνιμων συνεργασιών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, έργο της Μόνιμης Συλλογής συμμετέχει σε επετειακή έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου στην Αθήνα. Πρόκειται για το έργο «Ακρόπολη» του Κωνσταντίνου Μαλέα, το οποίο δανείστηκε η Εθνική Πινακοθήκη και συμπεριλαμβάνεται στην έκθεση «Ομάδα Τέχνη, 100 χρόνια». Η έκθεση εγκαινιάστηκε την περασμένη Τετάρτη 7 Ιουνίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Η αφιερωματική έκθεση για την ιστορική «Ομάδα Τέχνη» υλοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη δημιουργία της.
Η «Ομάδα Τέχνη» συστάθηκε με πρωτοβουλία του Νικολάου Λύτρα, αποτελώντας την πρώτη οργανωμένη έκφραση του ρεύματος του μοντερνισμού στην ελληνική σύγχρονη τέχνη. Η συγκρότηση της «Ομάδας» σηματοδότησε την εξαιρετικά σημαντική συσπείρωση εικαστικών καλλιτεχνών, που εξέφρασε την ανάγκη για υπέρβαση του ακαδημαϊσμού και για αμεσότερη σύνδεση με τα κινήματα του ιστορικού Μοντερνισμού.
Στην «Ομάδα Τέχνη» συναντήθηκαν μερικοί από τους σημαντικότερους ζωγράφους της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, μεταξύ των οποίων ο Παρθένης, ο Μαλέας, ο Βυζάντιος, ο Γαλάνης, ο Οθωναίος κ.ά. Πλήθος έργων τους ανήκουν στη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα και εκτίθενται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Μάλιστα, η πρώτη έκθεση της «Ομάδας» εγκαινιάστηκε το 1917 από τον τότε Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο.
Στα εγκαίνια της έκθεσης στην Αθήνα, την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος κ. Άννυ Ψάρρα – Περίφανου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Οκτωβρίου 2017.