Το γραφείο Τύπου της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Αδωνι Γεωργιάδη στη Λάρισα αναφέρει τα εξής:

«Γη και ύδωρ στους μονοπωλιακούς ομίλους- αποφάγια στο λαό.

Ο κύριος Γεωργιάδης εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στον επιχειρηματικό δείπνο του ΣΕΒ. Θεσσαλίας στη Λάρισα δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά των επενδυτών ευκολότερη.»

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ που υλοποίησε στην κυβερνητική θητεία του το 62% των θέσεων του ΣΕΒ, η ΝΔ δίνει «γη και ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους με στόχο την «βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος», που «θα προσελκύσει επενδύσεις» και «θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη».

Έτσι σε όλο το μέχρι τώρα νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, από το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο έως το φορολογικό, προσφέρονται νέα προκλητικά προνόμια και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους και καταργούνται οποιεσδήποτε χρονοτριβές ή εμπόδια για τους επενδυτές, ακόμα κι όταν πρόκειται για την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής του λαού.

Ταυτόχρονα παραμένουν και ενισχύονται οι ρυθμίσεις που κάνουν πιο φτηνή την εργατική δύναμη, επιβεβαιώνοντας οτι η προσέλκυση κεφαλαίων και «επενδύσεων» στην καπιταλιστική οικονομία περνάει απαραίτητα μέσα από το τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, την ένταση της εκμετάλλευσης, τη «σιγή νεκροταφείου» στα γκέτο της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των τροφίμων ή της ιδιωτικής υγείας στην πόλη μας, που έχουν συσσωρευμένη πείρα για το τι σημαίνει αυτή η ανάπτυξη. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι επιχειρήσεις στους κλάδους αυτούς έχουν μεγάλη κερδοφορία, αλλά για τους εργαζόμενους αυτό συνοδεύεται από ανασφάλεια, εντατικοποίηση εργασιακές σχέσεις λάστιχο, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, εργατικά ατυχήματα, κ.ά

Ταυτόχρονα η πολιτική προσέλκυσης των επενδυτών , συνοδεύεται με την ενεργότερη εμπλοκή στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς για την «γεωπολιτική αναβάθμιση» της αστικής τάξης στην περιοχή, γεγονός που σημαίνει ένταξη στο «μάτι του κυκλώνα» των ανταγωνισμών.

Χρειάζεται τώρα, χωρίς καθυστέρηση, ο λαός να χαράξει πορεία προς τα μπρος, οργανώνοντας την πάλη του ενάντια στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του κεφαλαίου και των κομμάτων του, από τον οποίο, το μόνο που μπορεί να «προσδοκά», είναι ένταση της εκμετάλλευσης, χειρότερους όρους δουλειάς και ζωής, ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας σε λυσσαλέους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Υπάρχει άλλος δρόμος από το μονόδρομο των θυσιών για το κεφάλαιο, αν ο λαός αποφασίσει να τον βαδίσει. Είναι ο δρόμος της αντεπίθεσης για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια των εργαζομένων και του λαού. Γι’ αυτόν τον δρόμο, που οδηγεί στην πραγματική λαϊκή ευημερία, αξίζει κάθε θυσία!».