Τον Φεβρουάριο, στo πλαίσιo του Ευρωπαικού προγράμματος λογοτεχνικών διαμονών "Το καταφύγιο του Οδυσσέα" (συνδιοργάνωση λογοτεχνικό περιοδικό Θράκα - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών - υπό την αιγίδα της Ε.Ε. και της Περιφέρειας Θεσσαλίας),
η ποιήτρια Βασιλεία Οικονόμου που διαμένει στο Βερολίνο, θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Λάρισας και θα συμμετάσχει σε λογοτεχνικές εκδηλώσεις  και κοινωνικές δράσεις.
Η Βασιλεία Οικονόμου γεννήθηκε το 1983 στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.
Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Το Υπόλοιπο της Αφαίρεσης» (εκδ. Γκοβόστης, 2015) συμπεριλήφθηκε στην τελική λίστα υποψηφίων για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στην ποίηση του περιοδικού «ο Αναγνώστης».
Το 2015 συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών  στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης και στην ανθολογία New voices of Greece που παρουσιάστηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, κροατικά και σλοβένικα.