Ο Δήμος Λαρισαίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στα πλαίσια εορτασμού για τα 20 χρόνια της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας παρουσιάζει την παιδική όπερα "Μοντέρνα Κοκκινοσκουφίτσα", μια μουσικοθεατρική παράσταση για νήπια και παιδιά δημοτικού.

Το Libretto (κείμενο και τραγούδια στα ελληνικά) έχει ως θέμα την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος, σε μουσική Βολφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Συμμετέχει ζωντανά 10μελές ορχηστρικό σύνολο και σολίστες τους Βασιλική Ποζίδου, Μαρία Νταρακλίτσα, Χρήστος Παπαγεωργίου. Μουσική Διεύθυνση Χρήστος Κτιστάκης. Κόστος για κάθε μαθητή λόγω χρηματοδότησης από το Δ.Ω.Λ. μόνο 3 ευρώ.

Η διάρκειας 50’ εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 8.00μμ για το κοινό και  κατά τις πρωινές ώρες από Τρίτη 5 έως και Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 (2 παραστάσεις καθημερινά και ώρες έναρξης 10.00 και 11.30) για τα σχολεία της πόλης.

Η παρακολούθηση κοστίζει 3 ευρώ ανά μαθητή και τα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν με τον μαέστρο της ορχήστρας κ. Χρήστο Κτιστάκη (τηλ 6972422005) για να προγραμματίσουν την οργανωμένη  συμμετοχή τους.