Μετά την επιτυχία που σημείωσε η δράσημε τίτλο «Αθέατη πόλη» που διοργάνωσε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με την ομάδα «ΝόονΈγνω» στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το πρόγραμμα θα επαναληφθεί το ερχόμενο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για μία πρωτότυπη περιήγηση - εξερεύνηση της Λάρισας, που κινείται παράλληλα στην έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου καθώς και μέσα στην πόλη. Σ’ αυτή την εναλλακτική προσέγγιση της πόλης μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα της έκθεσης, αρχαιολόγοι του Μουσείου σε ρόλο - έκπληξη (!) αφηγούνται μικρές ιστορίες για την πόλη και ρίχνουν φως στα αντικείμενα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο! Η δράση συνεχίζεται με περιήγηση στον ιστό της σύγχρονης Λάρισας όπου εντοπίζουμε τα αντικείμενα στις αθέατες σήμερα θέσεις τους και βαδίζουμε επάνω στα ορατά και αόρατα ίχνη της διαχρονικής πόλης.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. Από την αφετηρία του αστικού ΚΤΕΛ στην κεντρική πλατεία λεωφορείο θα παραλάβει τους ενδιαφερόμενους και θα τους μεταφέρει στο Διαχρονικό Μουσείο. Με το τέλος της ξενάγησης, η περιήγηση θα συνεχιστεί στην πόλη με το λεωφορείο και με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία του κεντρικού ιστού. Για συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής.
Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη. Οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου του Αστικού ΚΤΕΛ.
Η δράση θα επαναληφθεί την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, στις 6 το απόγευμα.
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ.2413-508242.