Μέρα γιορτής σήμερα για την Λάρισα με τις παραδοσιακές εκδηλώσεις να κορυφώνονται στις 11:30 με την παρέλαση στην κεντρική πλατεία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ώρα 7:00 θα σημάνουν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ωρα 8:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας.

Ωρα 10:30 Άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Σεβ. κ.κ. Ιγνάτιος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του ιερού ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Βαρδάτσικο Νικόλαο, διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Ωρα 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.

Ωρα 11:30 Παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.