Η Λάρισα φαίνεται ότι παραμένει  στην καρδιά ενός γεωγραφικού τριγώνου που «απλώνεται»σε διάφορες θεσσαλικές πόλεις και σχετίζεται με την εμπορία παιδιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Κακάρα στην Εφημ. "Ελευθερία", 'άγαμες γυναίκες σε πόλεις, άλλοτε της Ανατολικής και άλλοτε της Δυτικής Θεσσαλίας, φέρνουν στον κόσμο παιδιά τα οποία γεννήθηκαν σε σπίτια και καταυλισμούς και δηλώνονται με... μαρτυρίες.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις των μαρτύρων αποτελούν τον προσφιλέστερο τρόπο για να εξαπατηθούν δημόσιες υπηρεσίες και να εκδοθούν οι απαιτούμενες ληξιαρχικές πράξεις, έγγραφα –«διαβατήριο» για τη σχεδιαζόμενη πώληση των βρεφών.

Αφού εκδοθούν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης τα βρέφη καταλήγουν σε υιοθεσίες με «μεσάζοντες» να εξοικονομούν σημαντικά χρηματικά ποσά. Σε άλλες περιπτώσεις βιολογικοί και φερόμενοι γονείς,ανοίγουν οικογενειακές μερίδες σε διάφορους δήμους με σκοπό την είσπραξη προνοιακών επιδομάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το θέμα των παράνομων υιοθεσιών και της αρπαγής ανηλίκων είναι γνωστό στις διωκτικές αρχές, στα νοσοκομεία, στα ληξιαρχεία αλλά η ίδια η Πολιτεία, παρά τις κατά καιρούς αποκαλύψεις ανάλογων υποθέσεων, δεν έχει φροντίσει ακόμη να «σφραγίσει» με δικλείδες ασφαλείας τους μηχανισμούς ελέγχου.

Στην περίπτωση της «Μαρίας» των Φαρσάλων οι βιολογικοί γονείς εντοπίσθηκαν στη Βουλγαρία, στην περίπτωση της Νικολέτας – όπως «βαφτίσθηκε» η 6χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο προκειμένου να «απαντάει»σε κάποιο όνομα – οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. προς το παρόν βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Η μικρή «Νικολέτα» φιλοξενείται προσωρινά σε προνοιακή δομή ενώ αναζητείται «μόνιμη» στέγη ενώ μεταξύ των φορέων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, περιλαμβάνεται και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».