Σε μια ανοιχτή πόλη για τους τουρίστες σχεδιάζει να μετατραπεί η Λάρισα, αφήνοντας πίσω της την κατάσταση εσωστρέφειας.

Η προσπάθεια ανάδειξης της πόλης της Λάρισας ξεκίνησε από τη δημοτική αρχή πριν από λίγα χρόνια, με τη συμμετοχή της μεταξύ άλλων και στις εκθέσεος Philoxenia και Hotelia, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Η Λάρισα προσπαθεί να περάσει από μια κατάσταση εσωστρέφειας σε ένα άλλο πεδίο, σε μια ανοιχτή πόλη», τόνισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής.

Στόχος είναι να αναδειχθούν όλες οι ομορφιές της πόλης και το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, το οποίο περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς, σύγχρονες υποδομές και εκδηλώσεις ιδιαίτερης δυναμικής.

Το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, το Διαχρονικό Μουσείο, διάφορα μνημεία της πόλης καθώς και όλα τα άλλα αξιοθέατα του νομού αποτελούν τα βασικά σημεία αναφοράς που ο δήμος Λαρισαίων θέτει στο επίκεντρο για την τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής.

Ένα από τα μεγάλα event του δήμου Λάρισας που προσελκύει επισκέπτες είναι το «Πάρκο των Ευχών», το οποίο ανοίγει τις πύλες του φέτος στις 6 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου 2020.

«Μια έκταση περίπου 65 στρεμμάτων τη διαμορφώνουμε κατάλληλα. Μόνο την πρώτη χρονιά λειτουργίας επισκέφθηκαν το χριστουγεννιάτικο πάρκο περίπου 700.000 κόσμος, όπως και τη δεύτερη χρονιά», τόνισε ο κ. Νταής.

Όσοι επισκέπτονται τη Λάρισα φεύγουν με πολύ καλές εντυπώσεις για τη ζωντάνια της πόλης σε συνδυασμό με τον πολιτιστικό της πλούτο.

«Ξέρουμε ότι η Λάρισα δεν είναι τουριστικός προορισμός, θέλουμε όμως να ανεβάσουμε την επισκεψιμότητα της πόλης, με μεγάλη γεγονότα», υπογράμμισε.

Ήδη η πόλη δέχεται τουρίστες κυρίως από τα Βαλκάνια, Σέρβους, Τούρκους και Πολωνούς. Το επόμενο διάστημα μάλιστα οκτώ τουριστικοί πράκτορές πρόκειται να επισκεφθούν τη Λάρισα, προκειμένου να γνωρίσουν τις ομορφιές της.

Και φέτος ο δήμος Λάρισας συμμετέχει στο δίδυμο των εκθέσεων Philoxenia και Hotelia, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 8 -10 Νοεμβρίου.

Κάτια Γερακαρίτου (voria.gr)