Εφιαλτικές διαστάσεις έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η χρήση κοκαΐνης στον πληθυσμό της Λάρισας. Είναι κοινό μυστικό ότι οι χρήστες έχουν αυξηθεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα, καθώς στην παραλυτική μαγεία του «ευγενούς» ναρκωτικού έχουν μυηθεί χιλιάδες άνθρωποι.

Είναι επίσης γνωστό ότι η διακίνηση και η χρήση απέκτησαν «οικειότητα», καθώς δεν γίνονται μόνο σε σπίτια αλλά και σε κλάμπ και μπαράκια της πόλης μερικά εκ των οποίων χαρακτηρίζονται υπεράνω υποψίας.

Οι οχτώ συλλήψεις παιδιών της «διπλανής πόρτας», με την τεράστια ποσότητα των έξι κιλών προς διάθεση στην τοπική αγορά, ήρθαν απλώς να επιβεβαιώσουν όσα ακούγονται.

Η τοπική Δίωξη Ναρκωτικών, δουλεύοντας με επαγγελματισμό, έφερε εξαιρετικό αποτέλεσμα στην υπόθεση των έξι κιλών. Πόσους όμως να πιάσει και η αστυνομία όταν το έγκλημα, λόγω της ανέχειας που μαστίζει τον πληθυσμό, «φυτρώνει» παντού και με μεγάλη ευκολία; Πραγματικός φράκτης στα ναρκωτικά είναι η παιδεία και η οικογενειακή αγωγή, αξίες οι οποίες, όμως, στη χώρα μας υποχωρούν διαρκώς. Το επιβεβαιώνουν καθημερινά οι εικόνες Λατινικής Αμερικής που πληθαίνουν γύρω μας. Οι κίνδυνοι για τα νέα παιδιά στην πόλη είναι μεγάλοι. Καλό είναι να μην το ξεχνάμε… 

Κ.Τ.