Στη Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και χοροστάτησε στο εορτάζον παρεκκλήσιο της μονάδας, το οποίο τιμάται στον Άγιο ένδοξο Οσιομάρτυρα Δαμιανό.

Ο Ποιμενάρχης στο κήρυγμα του αφού αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου, τόνισε την αξία της δημιουργίας των Μοναστηριών που ίδρυσε ο Άγιος, ενώ στάθηκε στο μαρτύριο του Οσίου και στην προσφορά του στον Ελληνισμό στα δύσκολα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας στον τόπο μας.

Περαίνοντας τον λόγο του ευχαρίστησε τον Διοικητή κ. Θεοφάνη Σακοράφα και όλους τους αξιωματικούς για την προσφορά τους στην πατρίδα μας, εξαίροντας κυρίως το φιλότιμο τους και τους προέτρεψε να ομοιάσουν τον τιμώμενο Άγιο.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας και της Επίσημης Δοξολογίας, τελέστηκε στο Ηρώο της Διοικήσεως επιμνημόσυνη δέηση για όλους τους πεσόντες, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας κ. Θεμιστοκλή Μπουρολιά, του Δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη, του Αντιπεριφερειάρχου κ. Γεωργίου Λαδόπουλου, του Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαρίσης κ. Ζήση Μπρούζα, ενώ ακολούθησε εορταστική εκδήλωση για την συμπλήρωση εξήκοντα ετών από της ιδρύσεως της Μονάδας.