Κοντεύουμε τριάντα χρόνια σε αυτό το επάγγελμα, έχουμε δει πλείστες όσες δημοσιογραφικές λαθροχειρίες αλλά η χθεσινή στο onlarissa.gr πραγματικά μας ξεπερνάει.

Ο συνάδελφος Λευτέρης Παπαστεργίου όχι μόνο έκλεψε το αποκλειστικό θέμα του kosmoslarissa.gr για την μετάβαση και νοσηλεία του μητροπολίτη Ιγνατίου στις ΗΠΑ, αλλά καταπατώντας κάθε έννοια ηθικής και δεοντολογίας το διαφοροποίησε ελαφρώς και το υπέγραψε ως δικό του!

Επικοινωνήσαμε μαζί του. Απτόητος εκείνος αράδιασε απίστευτες δικαιολογίες του είδους “μου τηλεφώνησε και μου το έδωσε συνεργάτης του μητροπολίτη”, “δεν είδα τι είχατε εσείς το πρωί στο kosmoslarissa.gr” και άλλα παρόμοια.

Μας θύμισε τον ζωοκλέφτη που τον πιάνουν σε ξένο μαντρί με το ζωντανό στην πλάτη και εκείνος απαντάει “δικό μου είναι το έφερα από το σπίτι”. Δημοσιογραφία με ...τη γίδα στην πλάτη λοιπόν. Κανένας σεβασμός στη δουλειά του άλλου.

Αν όμως η λογοκλοπή του κ. Παπαστεργίου μας προκαλεί αποστροφή, η στάση του αγαπητού Ανδρέα Γιουρμετάκη, δημοσιογράφου και εκ των ιδιοκτητών της εν λόγω ιστοσελίδας, δυστυχώς μας πικραίνει.

Όχι μόνο δεν πήρε αποστάσεις, αλλά ταυτίστηκε με την πράξη του συντάκτη του και μάλιστα επιχείρησε να τον “ξεπλύνει” αφήνοντας επιδεικτικά αναρτημένο το κλεμμένο θέμα.

Κρίμα.

ΥΓ. Πριν από το onlarissa.gr προηγήθηκε αναδημοσίευση του tinealarissa.gr. Οι συνάδελφοι εκεί σεβάστηκαν την δεοντολογία αναφέροντας τόσο την πηγή όσο και τον συντάκτη του δημοσιεύματος.

Κώστας Τόλης

Δείτε την σειρά των αναρτήσεων:

Η αποκάλυψη του KOSMOSLARISSA.GR στις 8:39

Ακολούθησε το TINEALARISSA.GR στις 9:25 με αναφορά στην πηγή

Η λαθροχειρία του ONLARISSA.GR στις 11:15