Στο πλαίσιο προβολής και δημοσιότητας των Προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α., η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρώπης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Europe in my Region "Open EU Project days", με διοργάνωση Εκδηλώσεων σε περιοχές-πόλεις της Περιφέρειας μας και παράλληλα, συμμετοχή της στο «κυνήγι θησαυρού» που διοργανώνεται από την Ε.Ε.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες της Περιφέρειάς μας αλλά και ευρύτερα, καθώς και η συμβολή των Ταμείων συγχρηματοδότησης στην υλοποίησή τους, με επικέντρωση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2007-2013. Οι εκδηλώσεις αυτές κατατάσσονται στον χάρτη εκδηλώσεων της Ε.Ε. που διενεργούνται την ίδια χρονική περίοδο σε πολλές περιφέρειές της (βλ. και χάρτη της Inforegio http://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/communication/inform-network/map/ )

Στη Θεσσαλία οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε 5 πόλεις, με δράσεις ενημέρωσης κοινού με αφίσες, πανό προβολής, προβολές βίντεο, έντυπο υλικό και υλικό δημοσιότητας, επιτόπιους διαγωνισμούς με  βραβεύσεις, μουσικές εκδηλώσεις κ.α. 

Οι εκδηλώσεις προγραμματίζονται μεταξύ των ωρών 19:00 μ.μ. έως 22.00 μ.μ. περίπου, στους χώρους και ημέρες που περιλαμβάνονται στον παρακάτω πίνακα.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ    23 ΜΑΙΟΥ    ΔΕΥΤΕΡΑ    Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) (έργο Γ΄ΠΕΠΘ)

ΤΡΙΚΑΛΑ    27 ΜΑΙΟΥ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    Πάρκο ΛΗΘΑΙΟΥ (έργο ΕΣΠΑ-ΠΕΠ)

ΛΑΡΙΣΑ    3 ΙΟΥΝΙΟΥ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    Πέριξ χώρος ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (έργο ΕΣΠΑ)

ΒΟΛΟΣ    7 ΙΟΥΝΙΟΥ    ΤΡΙΤΗ    Παραλία - είσοδος στο λιμάνι (έργο ΟΛΒ ΕΣΠΑ)

ΣΚΙΑΘΟΣ    11 ΙΟΥΝΙΟΥ    ΣΑΒΒΑΤΟ    ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (έργο ΕΣΠΑ-ΠΕΠ)