"Ξεχωρίζει και γεννά ελπίδες η καινοτόμα και πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το 1ο  Περιφερειακό  Συμβούλιο Νέων Θεσσαλίας, που ξεκινά τη θεσμική λειτουργία του" αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

Όπως τονίζει "η Αυτοδιοίκηση και το Περιφερειακό Συμβούλιο των …μεγάλων, μόνο ενθουσιασμό μπορούν να αισθάνονται με την προοπτική αξιοποίησης των ιδεών των νέων μας.

Εσείς, τα νέα παιδιά που έχετε ανησυχίες, που αξιώνετε τη γνώση, που επιζητείτε τη συμμετοχή στα κοινά, μόνο χαρά και ελπίδα προσφέρετε με τέτοια εγχειρήματα σε εμάς, τον κόσμο των «μεγάλων».

Γιατί η Δημοκρατία, η λειτουργία των θεσμικών εκπροσωπήσεων, η ευαισθησία για τον τρόπο που οι άνθρωποι αλληλοεπιδρούμε μεταξύ μας στο πλαίσιο του δημόσιου χώρου είναι ένας καθημερινός αγώνας, που δίνουμε όλοι μας και που ευτυχώς μπορεί να διδαχθεί από νωρίς.

Αν μου δινόταν μόνο μια φράση να σας πω θα ήταν αυτή:

Διδάξτε μας πως να ξαναβλέπουμε τα πράγματα με τη δική σας, καθαρή και άδολη ματιά.

Γιατί αυτό είναι το πιο πολύτιμο «όπλο» σας και σας ζητώ να μην το απεμπολήσετε ποτέ και για κανένα λόγο…

Εύχομαι, λοιπόν, από καρδιάς αυτή η πρωτοβουλία να ευοδωθεί από επιτυχία και να καταστεί θεσμός για τα επόμενα πολλά χρόνια και ένα πολιτικό παράδειγμα για τις άλλες περιοχές της χώρας μας.

Με αυτές τις σκέψεις σας λέω πως θα είμαι πάντα δίπλα σας, στηρίζοντας κάθε παρόμοια προσπάθειά σας και μέσα από τη συνεργασία μας θα προσπαθήσω να συνδέσω το Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλίας με το Ελληνικό Κοινοβούλιο, διότι διαπιστώνω ότι πραγματικά σας χρειαζόμαστε πολύ."