Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας εκφράζει την αγωνία του και τις διαφωνίες του, για τις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχουν στόχο, σε βάθος χρόνου, περικοπές και συμπτύξεις, τμημάτων και σχολείων.
Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση «έχουμε πολλές φορές επισημάνει πως τα προβλήματα της εκπαίδευσης δε λύνονται με αιφνιδιαστικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Ως εκπαιδευτική κοινότητα αιφνιδιαστήκαμε και αναστατωθήκαμε από την απόφαση της Πολιτείας, για τη μεταφορά Τομέων και Ειδικοτήτων από  ΕΠΑΛ της Λάρισας σε άλλα ΕΠΑΛ  κι ενώ ήδη είχαν αρχίσει οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε όλα τα σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν είχε αναρτηθεί ακόμη στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, αλλά οι αλλαγές που αφορούσαν τη ζωή των μαθητών έπρεπε να εκτελεστεί άμεσα! Και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος τον προηγούμενο καιρό.
Το Υπουργείο αιφνιδίασε την εκπαιδευτική κοινότητα, εν μέσω της διαδικασίας και ζήτησε την άμεση εφαρμογή της απόφασης χωρίς αυτή να έχει εκδοθεί καν. Έτσι τίθεται ένα ζήτημα δημοκρατίας.

Δεν πρέπει να υπάρχει αναστάτωση κι αιφνιδιασμός, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, όταν μιλάμε για οργανωμένη και σύγχρονη κοινωνία. Ο διάλογος πρέπει να γίνεται νωρίς και να υπάρχει αρκετός χρόνος για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι. Τέλος, πρέπει να είναι γνωστό εκ των προτέρων η διαδικασία με την οποία οι συνάδελφοι θα τοποθετηθούν στα σχολεία και στα κενά.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για το μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών".