Σχετικά με την αυξημένη προσέλευση ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων της Λάρισας, κάνουμε γνωστά τα εξής:

«Από τις μέρες των Χριστουγέννων και μετά παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ασθενών με γριπώδη συνδρομή, γαστρεντερίτιδα, ιώσεις, κλπ, στα Τμήματα Επειγόντων.

Οι επισκέψεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ανέρχονται κατά μέσο στις 400 σε κάθε εφημερία. Από αυτές τις επισκέψεις την τελευταία εφημερία (2/1) έγιναν 62 εισαγωγές γεγονός που δημιούργησε την ανάγκη να ανοίξει η Μονάδα Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού, για να καλυφθούν οι ανάγκες νοσηλείας. Τα περιστατικά αυτά δεν είναι επιβεβαιωμένα για τον ιό της γρίπης, δεδομένου ότι δεν έχουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. 

Τέλος, στις ημέρες εορτών και αργιών, έχουμε αύξηση των επισκέψεων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και των εισαγωγών, δεδομένου ότι τα ιδιωτικά ιατρεία είναι κλειστά, γεγονός που επιβαρύνει τα Νοσοκομεία που εφημερεύουν και σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των ασθενών» αναφέρει ανακοίνωση του νοσοκομείου.