Με δοξολογία, κατάθεση στεφανιού στο Ηρώο και επίδειξη από τα ειδικά τμήματα του Στρατού, ο Στρατός Ξηράς τίμησε τον προστάτη του Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα.
Ο διοικητής της Στρατιάς Δημόκριτος Ζερβάκης κατέθεσε το στεφάνι στο Ηρώο και στην Ημερήσια Διαταγή του, που διαβάστηκε, ο Αρχηγός ΓΕΣ ανέφερε ότι «σκοπός μας δεν είναι να διεξάγουμε πόλεμο, αλλά αν χρειαστεί ο Στρατός μας είναι απόλυτα ικανός να εξουδετερώσει κάθε επίδοξο εισβολέα». Ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής είπε, ακόμη, ότι «η σκέψη μας είναι στους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη».

Τις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που μάλιστα ζήτησε κατά τις επιδείξεις και έριξε μερικές βολές με πλαστικές σφαίρες, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νικ.Ντίτορας, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, ο οποίος πρόσφερε και την βοήθειά του σε αξιωματικό της αεροπορίας που παρακολουθούσε τις εκδηλώσεις και για μια στιγμή ζαλίστηκε και έπεσε στο έδαφος, η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελ.Αναστασοπούλου.
Οι ελεύθεροι σκοπευτές του Στρατού, ομάδα πεζοναυτών, χειριστές οπλοπολυβολών και πολυβομβιδοβόλου παρουσίασαν το ρόλο και τη δυναμική των ειδικών τμημάτων του Στρατού.
Ο Αγιος Γεώργιος ανακηρύχθηκε προστάτης του Στρατού Ξηράς το 1864.

ert.gr