Ημερίδα με θέμα «ΟΑΕΔ: Ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης » διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, η Διεύθυνση Συντονισμού του ΟΑΕΔ και η Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΑΕΔ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, το Επιμελητήριο Λάρισας και το Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερωθεί το κοινό για τον ΟΑΕΔ. Οι επιμέρους στόχοι είναι η απασχολησιμότητα και η κινητικότητα των νέων (προγράμματα ΟΑΕΔ), η ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος, η αναγκαιότητα της επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης προσόντων.
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν σπουδαστές, μαθητές και εκπαιδευτικοί, στελέχη επιχειρήσεων και στελέχη του ΟΑΕΔ και άλλων φορέων.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
18.00: Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού
18:10: Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας, Γιώργου Σούλτη
18:20: Χαιρετισμός Προέδρου Επιμελητήριου Λάρισας, Δημήτρη Αδάμ
18:30: Χαιρετισμός Προέδρου Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Λάρισας, Αχιλλέα Νταβέλη
18:40: «ΟΑΕΔ- Ευκαιρίες Απασχόλησης»,Όλγα Τσιούρβα, Περ/κή Δ/ντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας
18:50: «ΟΑΕΔ και Εκπαίδευση», Ευαγγελία Αντωνίου , Διευθύντρια ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας
19:00: «Βεβαιώσεις ορθής έναρξης ασκήσεως επαγγέλματος τεχνιτών αρμοδιότητας των Δ/νσεων Μεταφορών και Επικοινωνίων – προϋποθέσεις για την έκδοση τους & επαγγελματικά δικαιώματα»,Δέσποινα Παπαδοπούλου Μηχανολόγος Μηχανικός, Αν/τρια Προϊσταμένη Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Λάρισας
19:10: «Δικαιώματα υποχρεώσεις αποφοίτων Σχολών ΟΑΕΔ Τεχνικών Επαγγελμάτων», Αθανάσιος Μαλέμης, Πολ/κός Μηχανικός Τ.Ε., Προϊστάμενος Τμήματος Επαγγέλματος Π.Ε Τρικάλων
19:20: «Εμπειρίες μαθητών ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ»

19:30: Κλείσιμο ημερίδας
Συντονιστής ημερίδας: Δημήτρης Γουργιώτης, Υποδιευθυντής ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας