Το Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων  (Πρώην Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων), της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας τροφίμων και Διατροφής  του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ημερίδα με θέμα:  "Όραμα Χατζηλάκου για την Αγροτική Ανάπτυξη της Θεσσαλίας"  
Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 25 Μαίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στην πόλη της Λάρισας.
Την Ημερίδα θα στηρίξουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το  ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας και ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας.
Οι σκοποί της ημερίδας είναι πολλαπλοί με ενδεικτικούς:
• Να αναδειχθεί το θέμα της Εκμηχάνισης της Γεωργίας, στη Θεσσαλία σήμερα.
• Να καταγραφούν τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα και οι άξονες της μελλοντικής  κατάστασης αυτών όπως τα οραματίστηκε ο Γ. Χατζηλάκος.
• Να διερευνηθούν οι πολιτικές και οι πρακτικές  Διαχείρισης του Αρδευτικού Νερού στο πλαίσιο εφαρμογής του Διαχειριστικού Σχεδίου και της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της γεωργίας  στη Θεσσαλία.
• Να παρουσιαστεί ένα πλαίσιο εφαρμοσμένων τεχνολογικών-επιστημονικών μέτρων και συστημάτων, όπως αυτό της Γεωργίας Ακριβείας.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΚΟΣ:
Ο  Οραματιστής, ο Επιστήμονας, ο Δάσκαλος, ο Λογοτέχνης,  ο Ασυμβίβαστος, ο Οικολόγος, ο Ανιδιοτελής, ο Αγωνιστής.
Πέρασαν 15 χρόνια που ο Γιώργος Χατζηλάκος έφυγε από τη ζωή, τον Ιανουάριο του 2003. Ο Γιώργος Χατζηλάκος υπήρξε μια προσωπικότητα με πολυεπίπεδο επιστημονικό έργο, με μεγάλη συνεισφορά στην εκπαίδευση, με έντονη κοινωνική και αγωνιστική παρουσία, με σημαντικό συγγραφικό έργο.
Τα χρόνια που εργάστηκε είτε στον τομέα της Γεωργίας (άλλοτε ως γεωπόνος και άλλοτε ως καλλιεργητής), είτε στην εκπαίδευση, είτε στην κοινωνική του δράση, είχε ως γνώμονα την προκοπή των ανθρώπων του τόπου του, την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, την πρόοδο της γεωργίας, την μετάδοση γνώσης και έμπνευσης στις νεότερες γενιές και ιδιαίτερα στους συνοδοιπόρους του στους αγώνες που συμμετείχε, και τέλος την ανάπτυξη έργων προόδου που η γενιά του «στερήθηκε» λόγω των συνθηκών (πόλεμοι, εμφύλιος κλπ).