Περισσότερα από 200 απόφοιτοι του 1968 που φοίτησαν στα Γυμνάσια Αρρένων και Θηλέων, δημόσια και ιδιωτικά της Λάρισας (Α΄και Β΄ Αρρένων, Α΄και Β΄ Θηλέων και Ιδιωτικών Μίχου και Μπόκαρη) συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στο κέντρο Πισίνα, θυμήθηκαν τα νιάτα τους, είδαν συμμαθητές και συμμαθήτριες μετά από πολλά χρόνια, αγνώριστους από το πέρασμα του χρόνου, όμως με γέλια, χαρά, αγκαλιές και φιλιά, λες και ήταν χθες.
Στις παρέες που κάθισαν ανά σχολείο έγιναν και πολλά ευτράπελα από συμμαθητές που από τότε ήταν ξεχωριστοί, έγινε πολύ υγρασία με τα παλιές ιστορίες και διασκέδασαν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Σ΄ένα θαυμάσιο χώρο, την ΠΙΣΙΝΑ, τους υποδέχθηκαν στην είσοδο οι συντονιστές των σχολείων και όταν συγκεντρώθηκαν όλες κι όλοι τους καλωσόρισε ο γενικός συντονιστής της συγκέντρωσης Δημήτρης Γεωργάκης, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση σας καλωσορίζουμε όλες και όλους, τις αγαπητές συμμαθήτριες και αγαπητούς συμμαθητές που αποφοιτήσαμε όλοι μαζί, εκείνη την όμορφη κι ανεπανάληπτη εποχή του 1968, που Άνθιζαν τα νιάτα και καλπάζαν τα όνειρά μας.
Ύστερα από μία ιδέα μερικών συμμαθητών και συμμαθητριών που βρισκόμαστε πιο συχνά και βρήκε ανταπόκριση στην πλειονότητα όλων μας, αποφασίσαμε να οργανώσουμε τη συνάντηση αυτή για τρεις λόγους.
1. Γιατί είμαστε η τάξη που έκανε δύο καταπληκτικές συγκεντρώσεις το 1998 και το 2008.
2. Γιατί είμαστε η τάξη που μόνο αυτή Πανελλήνια έκανε συγκεντρώσεις όλων των Γυμνασίων Αρρένων και Θηλέων αλλά και Ιδιωτικών της ίδιας πόλης που αποφοίτησαν την ίδια χρονιά και
3. Γιατί είμαστε η Τάξη του 68, που μετά τον επαναστατημένο Μάη του 68 στο Παρίσι, την περίοδο εκείνη που χαρακτηριζόταν από κοινωνικές αλλαγές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αντιπολεμικές διαδηλώσεις για το Βιετνάμ, τα «παιδιά των λουλουδιών», την ελευθερία έκφρασης, την ποπ μουσική και τις μίνι φούστες, αποφοιτήσαμε τον Ιούνιο του 68 …..συνεχίζουμε και δεν παραιτούμαστε από τη ζωή,
Γιατί νοιώθουμε νέοι και θα κάνουμε και 4η συγγκέντρωση το 2028 , καλά να είμαστε.
Για να γίνει αυτή η συγκέντρωση έγιναν 5 προσυγκεντρώσεις, και μερικές και μερικοί από μας τον τελευταίο καιρό κάναμε μεγάλη προσπάθεια, ανιδιοτελώς και κατ΄επίφαση χωρίς ίδιο συμφέρον, αφιερώσαμε πολύ χρόνο αλλά και χρήματα, ασχοληθήκαμε με όλα τα διαδικαστικά και τις λεπτομέρειες για να πετύχει αυτή η συγκέντρωσή μας. Το κάναμε όλοι με χαρά κι ευχαρίστηση.
Σας γνωρίζουμε ότι σήμερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο τελέσαμε μνημόσυνο για τις απούσες και απόντες συμμαθήτριες και συμμαθητές μας που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή. Για να γνωρίζετε ποιες και ποιοι λείπουν σας τους αναφέρω ανά Σχολείο και είναι αρκετοί ( 46 από 518).
Μετά πήγαμε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο επί της οδού Ρούσβελτ στην Αίθουσα Τλούπα στον 2ο όροφο όπου είχαμε από χθες φτιάξει έκθεση φωτογραφίας από τα μαθητικά μας χρόνια. Θα είναι και την Δευτέρα το πρωί εκεί.
Τις φωτογραφίες έφεραν συμμαθήτριες και συμμαθητές, τις οποίες σκανάραμε και τις εκθέσαμε. Όσοι έδωσαν να τις πάρουν από την υποδοχή.
Θέλουμε να κάνουμε ένα άλμπουμ της τάξης του 68, και σε CD και όσοι έχουν φωτογραφίες, δεν θα χαθούν, να τις αφήσουν με φάκελλο και τ΄όνομά τους να τις σκανάρουμε και να κάνουμε CD το μοιράσουμε σ΄όλους μας.
Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε ( Εκδρομή, κρουαζιέρα δεν ξέρω ακόμη τι, κάνετε προτάσεις ) αλλά αφήστε τα τηλέφωνά σας κινητά και email για να ενημερώνεστε και να ενημερώσετε όσους δεν βρήκαμε και δεν ειδοποιήσαμε.
Θέλω να ευχαριστήσουμε την συμμαθήτριά μας Ευανθία Ναούμ για την προσφορά των λουλουδιών, κεριών και προσφόρων στο μνημόσυνο η οποία δεν είναι σήμερα μαζί μας λόγω απουσίας από τη Λάρισα όπως και τα Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη για την προσφορά των κόλλυβων στο μνημόσυνο».