Η Παράταξη «Πράσινη Πόλη» σε ανακοίνωσή της,με αφορμή την πρόσφατη παραίτηση του εκπροσώπου της Αστερίου Χλωρού, στο ΔΣ της ΔΕΥΑΛ, και επειδή διακινήθηκαν διάφορα σχόλια που εμπεριείχαν υπονοούμενα αναφορικά με το συλλογικό ή όχι  χαρακτήρα της εν λόγω παραίτησης, αποφάσισε να προβεί στις παρακάτω διευκρινίσεις:

"Στηρίζει απολύτως και επικροτεί την ενέργεια του εκπροσώπου της Αστερίου Χλωρού να υποβάλλει την παραίτησή του και να διαφοροποιηθεί πλήρως από την πρόταση του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη ο οποίος εισηγήθηκε την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) σε ιδιώτη.

Επειδή μεταξύ των βασικών αρχών της Πολιτικής Οικολογίας είναι και η διαρκής προσπάθεια για τη διαφύλαξη του δημόσιου, δημοτικού ή και συνεργατικού χαρακτήρα των υποδομών και υπηρεσιών παραγωγής και διαχείρισης της ενέργειας, η θέση επί του θέματος είναι ξεκάθαρη και  αδιαπραγμάτευτη.

Θεωρούμε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ( η οποία διαθέτει και μεγάλα αποθεματικά κεφάλαια), όπως και κάθε αντίστοιχη δημοτική επιχείρηση, παρότι Α.Ε, εκτός από τον αδιαμφισβήτητο κοινωφελή της χαρακτήρα μπορεί και πρέπει να διασφαλίζει και έναν παιδευτικό ρόλο, αναλαμβάνοντας, ενίοτε και πιθανά, φαινομενικά, κόστη προς όφελος της προώθησης νέων αντιλήψεων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και της «Κυκλικής οικονομίας» κάτι που θα είχε πολλαπλό όφελος για τους δημότες και την τοπική κοινωνία.

Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να ακολουθήσει την πεπατημένη εγκλωβισμένη σε μια ψευδαίσθηση και σε στερεοτυπικές αντιλήψεις που υπηρετούν, κυρίως, ιδιωτικά συμφέροντα, και όχι να ακολουθήσει νέες προσεγγίσεις βασισμένες στο συνεργατισμό και την κοινωνική καινοτομία, μέσω και της  αξιοποίησης του νέου ευνοϊκού, προς αυτή την κατεύθυνση, θεσμικού πλαισίου των ενεργειακών κοινοτήτων. Κρίμα.

Ο Δήμαρχος επέλεξε να αθετήσει τις δεσμεύσεις του έναντι στις αρχές της Πολιτικής Οικολογίας παρότι προεκλογικά για άλλα διαβεβαίωνε τους εκπροσώπους της, με τους οποίους δήλωνε ότι θα συνεργαζόταν. Είναι δικαίωμά του και θα κριθεί και από αυτό.

Η «Πράσινη Πόλη» ως μία αυτόνομη αυτοδιοικητική κίνηση, αν και δεν εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο, θα εκφράζει τις θέσεις της χωρίς αναστολές και θα αγωνίζεται για το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην αντιμετώπιση της τεράστιας μάστιγας της κλιματικής αλλαγής που συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της εποχής μας.

Θα στηρίξει, βεβαίως, σθεναρά και κάθε προσπάθεια που θα έχει θετική συμβολή σε μία βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη της πόλης μας".