Μια νέα υποψηφιότητα  ενισχύει το συνδυασμό του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Στο πλευρό του κ. Αγοραστού ως υποψήφια θα είναι η η Μαρία Γιαννακού – Λαζαρίδη.
Η  Μαρία Γιαννακού – Λαζαρίδη έχει καταγωγή από τα Φάρσαλα και τα τελευταία 10 χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Λάρισα. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜSc) σε Σύγχρονες Μεθόδους Οργάνωσης Παραγωγής και Βιομηχανικής Διοίκησης και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπότροφος του ερευνητικού προγράμματος Ηράκλειτος ΙΙ.
Ομιλεί άπταιστα την αγγλική γλώσσα. Έχει εργασθεί ως εξωτερικός σύμβουλος επιχειρήσεων, ως ερευνητικό μέλος σε ευρωπαϊκά προγράμματα πολιτικής προστασίας για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ως σύμβουλος/ εκπονήτρια εθνικών και κοινοτικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Υπήρξε επίσης εξωτερικός σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Τα τελευταία χρόνια διατηρεί ατομική επιχείρηση εκπόνησης μηχανολογικών μελετών με έμφαση στην επίβλεψη και εγκατάσταση οικιακών ενεργειακών δικτύων (φυσικό αέριο).  Παράλληλα έχει συμμετάσχει ενεργά σε φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Λαρισαίων και Μαγνησίας. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) Ελλάδος. Είναι παντρεμένη με τον Δρ, Στέφανο Λαζαρίδη, Ορθοπεδικό Χειρουργό και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.