Η πορεία των ελληνικών πόλεων στην κατεύθυνση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας συζητείται αναλυτικά στο διήμερο συνέδριο που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, σήμερα και αύριο στην Λάρισα, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής.
Όπως τονίστηκε, η επιλογή της Λάρισας για την διεξαγωγή του συνεδρίου δεν είναι τυχαία, καθώς αποτελεί την πρώτη πόλη σε όλη την Ελλάδα που εφάρμοσε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Είναι ένα σχέδιο που αλλάζει περιβαλλοντικά την πόλη και δημιουργεί συνθήκες γειτονιάς σε κεντρικές περιοχές. Το Σχέδιο αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των μετακινήσεων , ενώ μέσω του  δικτύου παδηλατοδρόμων μήκους 45 χλμ που θα δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια, θα υπάρξει σύνδεση των γειτονιών με το κέντρο.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» Μιχάλης Χρηστάκης, τόνισε πως το ΣΒΑΚ προβλέπει τον περιορισμό του αυτοκινήτου από το κέντρο και την εκτεταμένη χρήση του αστικού λεωφορείου και του ποδηλάτου» Χαρακτήρισε μάλιστα πως πρότυπο το μοντέλο που ακολούθησε η Λάρισα για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ, το οποίο ήδη εφαρμόζεται.

thessaliatv.gr