Ανακοίνωση για το ασφαλιστικό εξέδωσε η ΕΛΜΕ Λάρισας αναφέροντας τα εξής:  «Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας εκτίμησε τα δεδομένα που δημιουργούν οι αντεργατικοί – αντιασφαλιστικοί- αντιεκπαιδευτικοί νόμοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων  των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, με αποκορυφωμα τα τρία μνημόνια που έχουν υπογράψει. Τα σχέδια Νόμου, που καταθέτουν με καταιγιστικό ρυθμό τα  τελευταία χρόνια όλες  οι  κυβερνήσεις φέρνουν  ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων- εκπαιδευτικών,  πρόκειται για μια πρωτοφανή αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση και της συγκυβέρνησης, που τσακίζει όλους τους νέους εν ενεργεία ασφαλισμένους με την αύξηση των ορίων ηλικίας, την κατάργηση των μεταβατικών ορίων για τους ασφαλισμένους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, ακόμη και  τους ελαστικά εργαζομένους. Ανατρέπει  τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης , δρομολογώντας την ιδιωτική ασφάλιση και ισχνές συντάξεις-φιλοδώρημα, υπάκουη και σκληρή, σαν τους μνημονιακούς συνομιλητές της, ΕΕ και ΔΝΤ και συνεχίζει στο  δρόμο  των  συνθηκών όπως  αυτή  του Μάαστριχτ. Η αύξηση των ορίων ηλικίας και των εισφορών είναι τέτοια, που εξαναγκάζει τους εκπαιδευτικούς, να τρέχουν εσπευσμένα τελευταία στιγμή έως 31-12-2016, να κατοχυρώσουν τα μειωμένα ποσά για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων, γιατί με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο του κ. Κατρούγκαλου οι εισφορές για την αναγνώριση τριπλασιάζονται ( από το 6,67% στο 20% έως το 2020) και χωρίς  κανένας να  γνωρίζει  τί  τελικά  θα   ισχύσει με  τις  παραπάνω  αιτήσεις.
Η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών κρατήσεων, μετά την φετινή μείωση μισθών από 10 έως 40€ (2016), φέρνει νέα μείωση στους μισθούς πείνας, ειδικά των νέων  εκπαιδευτικών.  Την  ίδια στιγμή  η κυβέρνηση  δηλώνει ότι διαπραγματεύεται για  να μη μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί, ενώ ο νέος τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών κρατήσεων  στο ακαθάριστο ποσό μειώνει από 2 έως 83 ευρώ για το νέο έτος  τους μισθούς (900 εκατ. περίπου, 3ο μνημόνιο) που  εγγράφηκε στον προϋπολογισμό του 2017, και 740 εκατ. από τις συντάξεις (ΕΚΑΣ, επικουρικές)  Η μνημονιακή κυβέρνηση έχει στόχο να  κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων. Αυτό που  συντελείται σε βάρος των εργαζομένων στη χώρα μας, έχει στόχο την φτωχοποίηση και την καθυπόταξη κάθε αντίστασης από μεριάς των εργαζομένων.    Μόνο όποιος έχει, θα πληρώνει για την υγεία του αλλά και για να πάρει  ένα επίδομα πείνας στα βαθειά γεράματα. 
Μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών , μείωση των ωρών στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων, συγχώνευση τομέων στα ΕΠΑΛ, κατάργηση των υπευθύνων εργαστηρίων, 3η ανάθεση υποβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου και η επερχόμενη αξιολόγηση συνθέτουν ένα αρνητικό πεδίο στην εκπαίδευση. Γίνεται φανερό ότι για τους εκπαιδευτικούς- εργαζομένους, τους συνταξιούχους , τη νεολαία,  η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, η υποχώρηση σε εκπαιδευτικά θέματα είναι  η μεγάλη κλοπή του μέλλοντος,  του ιδρώτα  όλων των εργαζομένων, που συντελείται στα  πλαίσια της ΕΕ και με την καθοδήγηση του ΔΝΤ και  τη  συμφωνία  του  εγχώριου κεφαλαίου.    
Να καταργηθούν όλα τα  αντιασφαλιστικά μέτρα. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά  που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες οι εργοδότες και το κράτος. Να επανέλθει  το  ΕΚΑΣ  για όλους τους συνταξιούχους. Κατάργηση των κρυφών αυξήσεων στα όρια ηλικίας. Κατάργηση των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά των διατάξεων  συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών από το Δημόσιο.
Καλούμε  τους συναδέλφους σε συνεχή αγώνα για να αποτρέψουμε  τα μέτρα αυτά και την ανατροπή της  πολιτικής των περικοπών Κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ».