Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της βουλευτή κ. Άννας Βαγενά, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας παραθέτει  ορισμένα στοιχεία για την εξέλιξη των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, για άρση τυχόν παρεξηγήσεων.
Τα τελευταία χρόνια έγινε σημαντικό έργο στο Αρχαίο Θέατρο από το Υπουργείο Πολιτισμού, αξιοποιώντας κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Με το έργο αυτό αποκαλύφθηκε το μνημείο στο σύνολό του, έγιναν οι απαραίτητοι καθαρισμοί και στερεώσεις, αποκαταστάθηκαν οι κλίμακες και πολλά άλλα ώστε να φθάσει στη μορφή που βλέπουμε σήμερα.
Προκειμένου να προχωρήσει η πλήρης στερέωση και αναστήλωση του μνημείου απαιτούνται μελέτες, οι οποίες συντάσσονται φέτος για πρώτη φορά, με χρηματοδότηση του Διαζώματος (150.000 ευρώ) και του Δήμου Λαρισαίων (170.000 ευρώ), η τελευταία μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού. Με την ολοκλήρωση αυτών των μελετών θα καταστεί δυνατόν η αρχαιολογική υπηρεσία να επιδιώξει την ένταξη του έργου της αναστήλωσης σε χρηματοδοτικά προγράμματα και μόνον τότε θα μπορέσει το σημαντικό αυτό μνημείο να καταστεί επισκέψιμο από τους πολίτες και να αποδοθεί στην πολιτιστική ζωή της πόλης.
Πληρέστερη ενημέρωση για την πορεία των μελετών είναι δυνατή για τον κάθε πολίτη που θα έλθει σε επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.