Σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων κ. Μάριος Ξηρομερίτης αναφέρει τα εξής:

"Επειδή η τεχνική της λασπολογίας δείχνει να περισσεύει στην Δημοτική αρχή, είμαι αναγκασμένος να απαντήσω στα τεχνάσματα, τις ύβρεις και τον κιτρινισμό τους.

Το ποιος έχει ανάγκη αυτοπροβολής είναι ηλίου φαεινότερο, αφού τυγχάνω ο μοναδικός εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο  ενδεκαμελές  Δ.Σ. της Πινακοθήκης (μαζί με τον δήμαρχο) και  εκλεγμένος πάνω από  20 συναπτά έτη  που υπηρετώ την αυτοδιοίκηση 

Κύριε Δήμαρχε σχετικά με την παρουσία μου  στις συνεδριάσεις του Δ.Σ της Πινακοθήκης ας μην  είσαστε υποκριτές αφού εσείς  ο ίδιος ο Πρόεδρος (ο έχων την ευθύνη και υψηλή επιστασία) έχετε απαξιώσει το ΔΣ  και  ουδέποτε είστε  παρών περιφρονώντας προκλητικά τις συνεδριάσεις του οργάνου.

Επίσης σε ότι αφορά εμένα προσωπικά  όταν δεν είναι εφικτή η παρουσία μου ως  του τακτικού μέλους της παράταξής μας και εξαιτίας του ιατρικού επαγγέλματος μου , πάντα υπάρχει παρουσία αναπληρωματικού μέλους. Όλα αυτά αποδεικνύονται από τα πρακτικά του Διοικητικού συμβουλίου.

Σας καλούμε να ενημερώσετε τους αγαπητούς συνδημότες σε ποιες και πόσες  συνεδριάσεις ήταν παρών ο Πρόεδρος  Πινακοθήκης δηλαδή εσείς ο ίδιος κε Δήμαρχε. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!

Το θεσμικό ολίσθημα να απαντάει η Αντιπρόεδρος  αντί του Προέδρου προδίδει αδιαμφισβήτητα πανικό της διοίκησή σας. Εν απουσία σας αφήνετε να διοικεί ένα Διοικητικό συμβούλιο στο οποίο δεν υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης σας. Αυτό από μόνο του   συνιστά πλέον θεσμικό ατόπημα (έστω και αν επιτρέπεται) γιατί κάθε νόμιμο δεν είναι και ηθικό.

Η παραπλανητική ανακοίνωση εκ μέρους της διοίκησης σας , αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας στα πολιτικά θέματα που θέσαμε και για αυτό επανερχόμαστε. Αντιπαρερχόμενοι την ανακοίνωση η οποία πετάει την μπάλα στην εξέδρα, καλούμε εκ νέου τον Πρόεδρο Πινακοθήκης και Δήμαρχο κ. Καλογιάννη , έστω και την ύστατη στιγμή να απαντήσει με ψύχραιμα πολιτικά επιχειρήματα  χωρίς να κρύβεται  στα εξής:

-Για ποιον λόγο γίνεται κατ’ εξακολούθηση ανάθεση της φύλαξης της Πινακοθήκης  στον ίδιο « συνεργάτη» εδώ και τέσσερα χρόνια.

Επίσης, για ποιον λόγο επιλέγετε να μην  λύνετε το πρόβλημα με απόσπαση ή μετακίνηση μόνιμου προσωπικού ή διαγωνισμό;

Για ποιον λόγο επιτρέπεται, κε Πρόεδρε και Δήμαρχε της πόλης, τις συστηματικές απευθείας αναθέσεις που προωθείτε στην Πινακοθήκη;

Σας καλούμε να μας ενημερώσετε δημόσια εάν γνωρίζετε για τις υπόλοιπες αναθέσεις που έχουν γίνει στην Πινακοθήκη όπως φαίνεται στην Διαύγεια (ΕΠΊΣΗΜΟ ΚΡΑΤΙΚΟ SITE).Γιατί προτιμάτε την τακτική των αναθέσεων;"