Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο κοινωνικής και συναισθηματικής υποστήριξης προσφύγων που διαμένουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας Θεσσαλίας στο Κουτσόχερο Λάρισας, ομάδα γυναικών προσφύγων από τη Συρία, επισκέφτηκαν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας.
Τη δράση διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικείων Μελετών ΔΙΟΤΙΜΑ που υλοποιεί το πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών ολοκληρωμένης υποστήριξης και διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας, δικτύωσης και ενδυνάμωσης γυναικών προσφύγων που διαμένουν στη δομή στο Κουτσόχερο.
Οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για  την ηρωική Αντίσταση του Θεσσαλικού λαού ενάντια στους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές, μέσα από την ιστορία του κτιρίου και τα εκθέματα του Μουσείου, που κρατούν ζωντανή τη μνήμη εκείνης της περιόδου. Οι πρόσφυγες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγκινήθηκαν, βλέποντας εικόνες που τους έφεραν μνήμες από την δική τους περιπέτεια του πολέμου στη χώρα τους, η οποία στιγμάτισε τον ψυχικό τους κόσμο, όπως οι ίδιες ανέφεραν.
Η ξενάγηση στο χώρο του Μουσείου έγινε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. “Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας”, Ιωάννη Μπέφα, την αντιπρόεδρο Λέλα Χατζηαποστόλου και τη γραμματέα Κατερίνα Εμμανουήλ καθώς και τη Μυρτώ Παπακωνσταντίνου από το τμήμα Αλληλεγγύης και Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.
Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις υποστήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης των προσφύγων στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων- Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ώρες:7:00-15:00, τηλ:2410680243 Βάσω Μπουρονίκου.