Γραπτό διαγωνισμό όπου θα επιλεγούν οι 24 μαθητές από σχολεία της Θεσσαλίας οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ημερίδα «EUROSCOLA» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Η ημερίδα θα γίνει στο Στρασβούργο στις 20 Ιανουαρίου 2017 και θα συμμετέχουν και δύο συνοδοί καθηγητές από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.
Ο γραπτός διαγωνισμός με θέμα «Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια: πολιτικά δικαιώματα και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της  Ένωσης. Όπως ορίζεται στο Άρθρο 9 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), η ευρωπαϊκή  ιθαγένεια αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ποια  δικαιώματα απορρέουν από την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη και πώς αυτά συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας;» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 9 π.μ., σε τέσσερα εξεταστικά κέντρα (ένα ανά Δ/νση Εκπ/σης), που θα στεγαστούν στα παρακάτω σχολικά συγκροτήματα:
Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας: 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας
Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας: 1ο ΓΕΛ Λάρισας
Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας: 3ο ΓΕΛ Βόλου
Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων: 3ο ΓΕΛ Τρικάλων
Τέλος, επισημαίνεται ότι στην επιλογή των μαθητών, εκτός από τον βαθμό της εργασίας – έκθεσης, θα ληφθούν υπόψη η καλή, πολύ καλή ή άριστη γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας και η καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου.