Την ευκαιρία να περπατήσουν στο παραποτάμιο μονοπάτι του Δέλτα Πηνειού, να παρατηρήσουν την πανίδα και χλωρίδα ενός από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της χώρας, είχαν, όσοι συμμετείχαν στη δράση του Δήμου Αγιάς με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου –Κεφαλόβρυσο Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού, του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, των πολιτιστικών και επαγγελματικών συλλόγων, στο πλαίσιο παρατήρησης της πανίδας υδροβιοτόπων.

Στο κάλεσμα του Δήμου Αγιάς ανταποκρίθηκαν αρκετοί οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Παλαιοπύργου, όπου δόθηκαν οδηγίες για τον περίπατο και την κωπηλασία.

Μάλιστα οι περισσότεροι προτίμησαν να γνωρίσουν την πανίδα και την χλωρίδα στο Δέλτα Πηνειού, πάνω σε ένα κανό και SUB. Η διαδρομή ολοκληρώθηκε στις εκβολές του Πηνειού όπου όλοι, μικροί και μεγάλοι, μιλούσαν για μοναδική εμπειρία.

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν αλλά και να ενημερωθούν από τους ανθρώπους και ειδικούς του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλας για τα είδη των πουλιών που ενδημούν στο Δέλτα, τα θηλαστικά, όπως η βίδρα και πολλά άλλα που καταστούν τις εκβολές του Πηνειού σε μια πανέμορφη και μοναδική περιοχή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόσο ο αντιδήμαρχος Αγιάς Νίκος Ντάγκας που είχε τον συντονισμό της δράσης, όσο και ο εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλας, Κώστας Μάγγος, επεσήμαναν ότι η εκδήλωση αυτή, στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και έγινε στο πλαίσιο της 2ας Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί, πλέον, ως Ημέρα παρατήρησης της Πανίδας των Υδροβιοτόπων.

ertnews.gr