Ημέρα εμβολιασμού σήμερα για τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας.

Στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών με στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, εντάχθηκε και το Γηροκομείο  Λάρισας.

Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε σήμερα το γηροκομείο Λάρισας και διενήργησε τους εμβολιασμούς, με την συνδρομή της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ιδρύματος.

Επισημαίνουμε ότι ενημερώσαμε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί ισχυρό όπλο πρόληψης της μετάδοσης ασθενειών και βεβαίως τηρήσαμε τον κανόνα της ελεύθερης βούλησης των προσώπων,   σύμφωνα με τη θεμελιώδη αρχή της «συναίνεσης ύστερα από ενημέρωση»

Συμβολικά πρώτη εμβολιάστηκε η γηραιότερη γυναίκα φιλοξενούμενη, 99 ετών η κ. Παρασκευή.  Ακολούθησε η διευθύντρια Κατερίνα Ζιαζιά Σουφλιά, ο ιατρός, το σύνολο των φιλοξενούμενων και το προσωπικό.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς κανένα πρόβλημα. Θερμές ευχαριστίες στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που με επαγγελματισμό και ζεστασιά αγκάλιασαν κι αυτή τη φορά το Γηροκομείο.

Μέσα σε κλίμα ευφορίας και συγκίνησης κυριάρχησε η ευχή-λέξη Ελευθερία και η ελπίδα γρήγορα να επιστρέψουμε στη ζωή που είχαμε.