Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου άνοιξε χθες Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και δέχθηκε τα μέλη, τους φίλους της και το κοινό της πόλης. 

Το πρωί πολλά παιδιά παρακολούθησαν τις δράσεις του παιδικού τμήματος που ήταν αφιερωμένες στον Θερβάντες και τον Σαίξπηρ καθώς και τη δράση που ήταν αφιερωμένη στη μεγάλη γιορτή του Πάσχα.

Στο αναγνωστήριο διαβάστηκαν κείμενα για τη σημασία και την απόλαυση της ανάγνωσης από φίλους της Βιβλιοθήκης καθώς και κείμενα αγαπημένα που είχαν επιλέξει όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση. Μουσική από όλον τον κόσμο έπαιξαν και τραγούδησαν ο Ντίνος Καραποστόλου και η Δάφνη Χατζηδάκη στην είσοδο της Βιβλιοθήκης. 

Το απόγευμα στο παιδικό τμήμα τα παιδιά απόλαυσαν και συζήτησαν διασκευασμένα κείμενα ελλήνων συγγραφέων με αγαπημένες ιστορίες για το Πάσχα και γνώρισαν  τις περιπέτειες της τυχερής πασχαλίτσας, μιας από τις ηρωίδες του βιβλίου της Ελένης Δικαίου «Το αλογάκι, η τυχερή πασχαλίτσα, μια αρκούδα κι εμείς». 

Στην εκδήλωση με θέμα «Κι αν σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές…» οι μεγάλοι φίλοι της Βιβλιοθήκης που την παρακολούθησαν είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη σχέση ποίησης και παραμυθιού μέσα από την ανάγνωση ποιημάτων και απόλαυσαν την ποιητικότητα του παραμυθιού μέσα από την αφήγηση της Ειρήνης Καϊσούδη ενώ ο Κώστας Γκέκας τους συνόδευε με την κιθάρα και το τραγούδι του. 

Στην είσοδο της Βιβλιοθήκης μουσικά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου, του Κιθαρωδείου και του Ωδείου Παπουλάκου απέδωσαν γνωστά κομμάτια κλασικής, και σύγχρονης μουσικής. 

Στη διάρκεια της ημέρας προσφέρθηκαν γλυκίσματα σε όλους τους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης χορηγία των ζαχαροπλαστείων Μέλισσα, Elite, Ρωξάνη, Φοντάν, Έξαρχος, Θεόφιλος Φοντάν, Θάνος και των αρτοποιείων Μπαλαής, Φαίδων, Fresh, ΑΡΤΟΖ, Permano, Αντωνιάδης, Μόσιος, Δημητρίου και Σκύφτας.