Στην επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στη μάχη κατά του κορωνοϊού αναφέρεται σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κ. Γιαννακόπουλος.

Αναλυτικά:

"Ο όρος επιστράτευση, από μόνος του θυμίζει στον ελληνικό λαό καταστάσεις που δεν θέλει να θυμάται και ιδιαίτερα όσον αφορά τους επιστήμονες και ακόμα περισσότερο τους γιατρούς. 

Είναι αυτονόητο ότι κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι με επιστρατεύσεις θα αποδώσουν οι γιατροί το μέγιστο των ικανοτήτων τους.

Απλά θα πρέπει να πεισθούν από την Πολιτεία, που είναι υποχρεωμένη να καθορίσει το πλαίσιο συνεργασίας, ώστε να προσφέρουν στην κοινωνία τις μεγαλύτερες δυνατές ιατρικές υπηρεσίες για να βγούμε αλώβητοι από την τεράστια αυτή υγειονομική κρίση.

Προφανώς είναι άλλο η επιστράτευση και άλλο η κοινή διαχείριση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από το κράτος. Άλλωστε αποτελεί πάγιο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα από κοινού με τον κρατικό σ’ ένα ενιαίο σύστημα δημόσιας περίθαλψης.

Σ’ αυτή την κρίσιμη μάχη μπαίνουν όλοι μαζί κρατικοί και ιδιώτες γιατροί, κρατικές και άρτια εξοπλισμένες ιδιωτικές δομές υγείας, με διακριτούς φυσικά ρόλους ο καθένας.

Από την αρμονική συνεργασία τους, θα εξαρτηθεί και το καλύτερο  δυνατό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την σωτηρία των περισσότερων συμπολιτών μας που θα νοσήσουν από covid-19."