Και στη Λάρισα, έπειτα από ένα εξαιρετικά δύσκολο δίμηνο, το επιδημιολογικό φορτίο έχει αρχίσει να υποχωρεί σημαντικά και η πίεση μειώνεται στα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει υποχωρήσει στο 0,65 με 0,70, ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλούς θαλάμους COVID και θαλάμους αρνητικής πίεσης έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ άρχισαν να υπάρχουν και λίγες διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, με την πίεση εκεί, ωστόσο να παραμένει υψηλή.

Ο κ. Γιαννακόπουλος δεν κρύβει την έντονη ανησυχία του, βλέποντας την αύξηση της κινητικότητας στην αγορά και θεωρεί βέβαια μια νέα έξαρση της πανδημίας μετά τις γιορτές.

"Γίνεται κατάχρηση της δυνατότητας εξόδου. Παρατηρείται συνωστισμός στην αγορά, κυρίως στο κέντρο της Λάρισας, στις πλατείες και στους πεζοδρόμους.

Σε συνδυασμό και με τον συγχρωτισμό στα οικογενειακά τραπέζια, πιστεύω πως με μαθηματική ακρίβεια θα έχουμε νέα έξαρση μετά τις γιορτές", λέει στο Iatronet και προσθέτει: "Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου, έστω και αυτή τη στιγμή, να περιορίσουμε ελάχιστα τις εξόδους μας και να χαρούμε τα Χριστούγεννα μόνο με τη δική μας οικογένεια".

iatronet.gr