Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στα δυο ρεύματα στο κόμβο της Νίκαιας Λάρισας, καθώς αγρότες από την Λάρισα, την Καρδίτσα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας έχουν δημιουργήσει από χθες αγροτικό μπλόκο.
Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και σήμερα αναμένουν να ενισχυθεί το μπλόκο και με άλλα τρακτέρ από Καρδίτσα και Τρίκαλα.
Διεργασίες και συσκέψεις πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της επικράτειας με στόχο το «μέτωπο» των μπλόκων να ενισχυθεί τις επόμενες μέρες. Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ανοίγει τον δίαυλο επικοινωνίας καλώντας τους αγρότες σε διάλογο.
Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων άμεσες αποζημιώσεις λόγω φυσικών καταστροφών, θωράκιση των εγχώριων προϊόντων έναντι ελληνοποιήσεων, στήριξη των τιμών γαλακτοπαραγωγών και εν γένει καθιέρωση κατώτατων εγγυημένων τιμών στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση αφορολόγητου, στήριξη εισοδήματος και μέτρα περιορισμού του κόστους παραγωγής.