Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018  τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων  (ΚΔΑΠ)  έδωσαν στο δικό τους ξεχωριστό τόνο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Ποίησης.   
Στον κεντρικό πεζόδρομο της Κούμα, εμπρός από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας  που πρόσφερε τις εγκαταστάσεις του, στήθηκαν δυο «σταθμοί ποίησης» που γέμισαν γρήγορα με λέξεις και  αυτοσχέδια ποιήματα.  Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των περαστικών, μεγάλων και μικρών, για την Ποίηση καθώς και η ενεργοποίηση των παιδιών στην εμψύχωση της εκδήλωσης. Οι μικροί φίλοι των ΚΔΑΠ με ποικίλους ρόλους προσκαλούσαν τους περαστικούς, ανύποπτους Λαρισαίους να γράψουν ποιητικούς στίχους μέσα από ένα παιχνίδι λέξεων και να καταγράψουν τις ιδέες και τα συναισθήματα τους. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια. Μοιράστηκαν 500 σελιδοδείκτες με στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, του Γιάννη Ρίτσου και του Τάσου Λειβαδίτη και συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος αριθμός νέων στίχων!
Η δράση στηρίχθηκε στην ιδέα και την εμψύχωση της θεατρολόγου κυρίας Αγλαΐας Νάκα με τη συμμετοχή των ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, Αγίου Κωνσταντίνου (33ου Νηπιαγωγείου) και 4ου δημοτικού σχολείου και την υποστήριξη των παιδαγωγών Ινέσσας Κύρκου, Βάνας Μπικιώτη, Μαρίας Πέγιου και Χρυσάνθης Τσιαμπαλή.
Η εκδήλωση οργανώθηκε στα πλαίσια των δράσεων εξωστρέφειας των ΚΔΑΠ μέσα στην πόλη ενώ παράλληλα σε όλες τις δομές πραγματοποιήθηκαν δημιουργικές δραστηριότητες, εικαστικές και λογοτεχνικές, με θέματα από την ποιητική φόρμα.
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου συνεχίζουν δυναμικά το έργο τους καλλιεργώντας τις αισθητικές, κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες των παιδιών και εμπλουτίζοντας με καινοτόμα προγράμματα τα εκπαιδευτικά δεδομένα της πόλης, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία σε μη τυπικές διαδικασίες μάθησης προάγοντας με τον τρόπο αυτό την κριτική σκέψη και την κουλτούρα του προγράμματος Λάρισα  - «Πόλη που Μαθαίνει».
 Πληροφορίες  για  τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠΜΕΑ:
Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), Γαριτσίου & Λευκίππου (Ροδοπούλειο),  τ. 2410 661-727, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00μ.μ. κα. Χρύσα Παππα.
Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων,  τ. 2410 680-205, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00 μ.μ κα. Βάγια Νάτσιου