Ως μια σημαντικότατη πρωτοβουλία, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σοβαρά ζητήματα του κουτσουρεμένου προϋπολογισμού  της νέας ΚΑΠ 2021-2027, χαρακτήρισε την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, επισημαίνοντας από το βήμα τα εξής:
"Με έκπληξη είδαμε ότι, αντί να ενισχυθεί ουσιαστικά και οικονομικά η αγροτική παραγωγή, εν τούτοις φαίνεται ότι οι Έλληνες (και όχι μόνον...) αγρότες, θα δουν μεγάλες αποκλίσεις στις απολαβές τους, αφού η Ελλάδα, προβλέπεται να λάβει από το 2021 ποσό 16,229 δισ. ευρώ, δηλαδή 3,3 δισ. ευρώ λιγότερα από την προηγούμενη επταετία.
Όμως, με μειώσεις, δεν γίνεται να προσδοκάμε ουσιαστική μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς ο ίδιος ο σκοπός της δεν εκπληρώνεται κατ' αυτό τον τρόπο.
Συμφωνώ απόλυτα με την τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, και επισημαίνω με τη σειρά μου ότι με φοροεπιδρομές στις τσέπες των αγροτών και φορολογικούς συντελεστές που φτάνουν... στο θεό, δε θα δούμε φως στο τούνελ.
Η πολιτική ηγεσία, πρέπει άμεσα να αντιδράσει στα όσα απαράδεκτα προτείνονται, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών Χωρών, όπως η Γαλλία, που έθεσε αμέσως προ των ευθυνών την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Απλά τα πράγματα: είναι αδιανόητη οποιαδήποτε πρόταση για μείωση του προϋπολογισμού, γιατί είναι πιο απαραίτητη από ποτέ η στήριξη στον αγροτικό κόσμο, πριν τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των καλλιεργειών.
Καμία μείωση στις άμεσες ενισχύσεις, καμία ενέργεια ή πολιτική που μειώνει το εισόδημα του κλάδου, καμία ενέργεια ή πολιτική χωρίς διαβούλευση και συζήτηση.
Εύχομαι να ακουστείτε, να ακουστούμε, για το καλό του κλάδου σας, για το καλό του τόπου μας."