Στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησης ειδών, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου (ΦΔΕΔ Ολύμπου) υλοποίησε φθινοπωρινή δακτυλίωση πουλιών σε συνεργασία με τον Δρ. Χαράλαμπο Αλιβιζάτο,μέλος του Ελληνικού  Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιώνκαι της Επιστημονικής Επιτροπής του ΦΔΕΔ Ολύμπου, το διάστημα 13-17Οκτωβρίου 2017.
Δακτυλιώθηκαν συνολικά 265 άτομα από 19 διαφορετικά είδη σε υψόμετρο 940μ. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων για τις δράσεις δακτυλίωσης του ΦΔΕΔ Ολύμπου μέχρι τώρα!Δακτυλιώθηκανεπιδημητικά και μεταναστευτικά είδη, μεταξύ των οποίων ήταν τα εξής: Βουνοτσίχλονο (Emberizacia), Καστανοπαπαδίτσα(Poecilepalustris), Χρυσοβασιλίσκος (Regulusregulus),Πυρροβασιλίσκος (Regulusignicapilla)Λούγαρο (Carduelisspinus), Θαμνοψάλτης(Prunellamodularis), Τσίχλα (Turdusphilomelus), Θαμνοφυλλοσκόπος (Phylloscopustrochilus), Μαυροσκούφης (Sylviaatricapilla), Τρυποφράχτης (Troglodytestroglodytes),κ.α. Πολυπληθέστερες ομάδες αποδείχθηκαν οι παπαδίτσες (P. major, C. caeruleus, P. ater, P. palustris) και οι φυλλοσκόποι (P. collybita, P. trochilus).
Ευχαριστούμε θερμά τον Δρ.Αλιβιζάτογια την συνεχόμενη υποστήριξή του στο έργο του ΦΔΕΔ Ολύμπου αλλά και τους εθελοντές: Κάρτα Ε. (Φ.Δ. Λιμνών Κορώνειας Βόλβης), Ναβαρέττε Ε. (δακτυλιώτρια), Καραγιάννη Π.(δακτυλιώτρια), Παρχαρίδου Ε., Θεοδοσιάδης Β., Βλαχόπουλος Κ., Κουρουζίδης Χ. και Μελιοπούλου Χ. για την πολύτιμη βοήθειά τους.Τέλος,ευχαριστούμε τους διαχειριστές του ορειβατικού καταφυγίου «Τ. Μπουντόλας» για την υποστήριξη στην συγκεκριμένη δράση.