Τη Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 η Παιδαγωγός Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σίσκου Μαρίνα του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ., υλοποίησε δράση ευαισθητοποίησης σε μαθητές Ρομά που φοιτούν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων.

Το θέμα που αναπτύχθηκε ήταν: «Φροντίζω τα δόντια μου».

Αρχικά, τα παιδιά στην ολομέλεια λένε τι γνωρίζουν για τα δόντια τα οποία καταγράφονται στο πίνακα. Στη συνέχεια προβλήθηκε το  ενημερωτικό βίντεο με την Τερηδόνα, «Έργα και ημέρες της κυρίας Τερηδόνας».

Τα παιδιά μέσα από αυτό, ενημερώθηκαν από τι αποτελείται το στόμα τους και πώς να το φροντίζουν. Γνώρισαν τις αρρώστιες των δοντιών και τις ονομασίες τους.

Εξοικειώθηκαν με τον οδοντίατρο και τα εργαλεία του και υιοθέτησαν σωστή συμπεριφορά για την υγιεινή του στόματος και τρόπους για την προστασία και την  καθαριότητά των δοντιών τους.

Στα πλαίσια του βιωματικού χαρακτήρα της δράσης, τα παιδιά επιδόθηκαν σε διασκεδαστικές εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:

- Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350163 – 4, e-mail: k.koinotitas@dimosfarsalon.gr

- Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805,
e-mail: kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 8:30π.μ. έως 13:00μμ.