To 1999 ο κόσμος γνώρισε τα Pokemon, τα μικρά τέρατα που δημιουργήθηκαν από την εταιρία-κολοσσό στο χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τη Nintendo, και σύντομα "κατέλαβαν" τον δυτικό κόσμο μέσα από το  Game Boy, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Περισσότερο από 15 χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς τα Pokemon είναι και πάλι πρώτο θέμα στο χώρο της ψυχαγωγίας, παρόλο που η λάμψη τους είχε αρχίσει να φθίνει. Το φαινόμενο οφείλεται στη μεταπήδησή τους στα smartphones και τα tablets, καθώς η Nintendo σε συνεργασία με την Niantic δημιούργησαν το Pokemon Go, το πρώτο επίσημο παιχνίδι για Pokemon σε κινητά.

Το νέο παιχνίδι γνώρισε ανέλπιστα μεγάλη απήχηση, έχοντας ξεπεράσει τα 45 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες σε ένα μήνα, χωρίς μάλιστα να είναι ακόμα διαθέσιμο σε πολλές περιοχές του πλανήτη, όπως η Ασία και η Λατινική Αμερική.

Το Pokemon Go "κατέλαβε" γρήγορα και τη Λάρισα, όπου εδώ και λίγες εβδομάδες άτομα κάθε ηλικίας και φύλου τριγυρίζουν στην πόλη κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού τους.

Οι αφοσιωμένοι χρήστες του παιχνιδιού καλούνται να περπατήσουν στους δρόμους της θεσσαλικής πρωτεύουσας αναζητώντας διαφορετικά Pokemon με ένα και μοναδικό στόχο, να πιάσουν και τα 151 που υπάρχουν, αποστολή δύσκολη η οποία προϋποθέτει χρόνο και τύχη. 

Στο πλαίσιο αυτό οι Λαρισαίοι παίκτες συνεργάζονται μεταξύ τους, έχοντας δημιουργήσει "στέκια" όπου αναζητούν μαζί Pokemon: το φρούριο, το πάρκο Αλκαζάρ και πρωτίστως η πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνα είναι τα σημεία της πόλης στα οποία συγκεντρώνονται πολλοί παίκτες μαζί με την ελπίδα να πιάσουν κάποια από τα πιο σπάνια Pokemon χρησιμοποιώντας ψηφιακά δολώματα (lures) σε αγάλματα και μνημεία της πόλης.

Έτσι, την επόμενη φορά που πίνετε καφέ στο κέντρο της Λάρισας και βλέπετε άτομα να περπατούν βιαστικά με το κινητό στο χέρι, μην ανησυχήσετε. Σημαίνει απλά πως εκεί κοντά υπάρχει ένα Pikachu (ή μάλλον ένα Rattata) που περιμένει να πιαστεί.