Οι ΄΄Κομήτες΄΄ της Γιάννουλης, τα ΄΄Αστέρια – Ξεφτέρια΄΄ των Αμπελοκήπων, η ΄΄Χαμογελαστή Παρέα΄΄ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο και οι ΄΄Ταξιδευτές΄΄ της Φιλιππούπολης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισαγωγικό σεμινάριο φωτογραφίας από την Φωτογραφική ομάδα  fplus. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των μικρών μας φίλων με την τέχνη της φωτογραφίας, περιλαμβάνοντας κυρίως τις θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις, που θα βοηθήσουν στην κατανόηση της φωτογραφικής γλώσσας ως μέσο έκφρασης και οπτικής επικοινωνίας.
Στο φιλόξενο χώρο στο Μύλο του Παππά, ο κ. Ανδρέας Κατσάκος και η κα. Ελένη Ιωαννίδου συζήτησαν με τα παιδιά για τα ενδιαφέροντά τους, τις ανησυχίες τους, τις προτιμήσεις τους και για την τέχνη της φωτογραφίας ως σύμβολο αυτού που απεικονίζεται, τη δημιουργική του δύναμη και την ακρίβεια της καταγραφής.
Μέσα από βιωματικά παιχνίδια παρατηρητικότητας, προσοχής και εστίασης τα παιδιά έφτιαξαν τη δική τους ιστορία και έγιναν για λίγο μικροί φωτογράφοι, αποθανατίζοντας εικόνες που τους προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και επιστρέφοντας στις κατασκηνωτικές δομές έκαναν προβολή – έκθεση και διαγωνισμό  φωτογραφίας.

Η τέχνη στην εκπαίδευση ως βασική εκπαιδευτική αρχή, στοχεύει στην καλλιέργεια του πνευματικού και ψυχικού κόσμου, απελευθερώνει τη φαντασία, καλλιεργεί την ευαισθησία και ενισχύει την επαφή των παιδιών με τον εσωτερικό τους κόσμο. Κύριος προσανατολισμός του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει» είναι να μάθουν όλα τα παιδιά να ονειρεύονται σε έναν κόσμο δημοκρατικό, συνεργατικό και αλληλέγγυο, ενισχύοντας την κουλτούρα των συνεργασιών, της ομοφωνίας και της δικαιοσύνης. 
Για πληροφορίες στο τηλ: 2410680205, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 κα. Βάγια Νάτσιου στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.