Υπάρχει και η άλλη πλευρά του φεγγαριού στην παραδοσιακή καταναλωτική …ευωχία που υπόσχεται το παζάρι της Λάρισας το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή. Είναι οι καταστηματάρχες της πόλης για τους οποίους οι παράγκες του παζαριού αποτελούν μια ακόμα σοβαρή αιτία οικονομικού μαρασμού. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γιώργου Τσιαπλέ και του Ηρακλή Γερογιώκα, γνωστού καταστηματάρχη της πόλης:

Τσιαπλές: "Δυστυχώς κάθε χρόνο η δημοτική αρχή, τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη, επαίρεται για τα έσοδα του Δήμου απ το παζάρι. Θα ήταν άκρως ενδιαφέρον να μετρηθεί η οικονομική ζημιά που προκαλείται στην τοπική οικονομία, με ότι αυτό συνεπάγεται, εξαιτίας του παζαριού. Σε τελική ανάλυση δεν πρόκειται για κάποιο θεσμό που δίνει προστιθέμενη αξία στην πόλη. Κι επίσης η δημοτική αρχή καλό θα ήταν αντί του συνθήματος "πάμε παζάρι" να κάνει μια ανάλογη καμπάνια για την τοπική αγορά και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Γερογιώκας: "Πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτή η κοροϊδία. Να καταργηθεί το παζάρι. Να μείνει μόνο το Λούνα Παρκ. Είναι απαράδεκτο να φεύγουν τόσα λεφτά από την πόλη. Άμεση κατάργηση".