Διοργανώνεται και φέτος (24-29 Ιουνίου 2018) το παγκοσμίως αναγνωρισμένο φόρουμ επιστημών, που πραγματοποιείται ετησίως στο Lindau της Γερμανίας. Τα LindauNobelLaureateMeetings (www.lindau-nobel.org), όπως είναι γνωστά, αποτελούν ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο φόρουμ στο οποίο καταξιωμένοι και ελπιδοφόροι νέοι επιστήμονες συναντώνται, προκειμένου να ανταλλάξουν γνώση και απόψεις μέσα από σεμινάρια, συζητήσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ειδικά για την περίσταση.

Στη διάρκεια μίας εβδομάδας περίπου, η νέα γενιά επιστημόνων εμπνέεται, μαθαίνει και δικτυώνεται, μέσα από μια μοναδική ευκαιρία επαφής με τους σημαντικότερους εκπροσώπους των θετικών επιστημών.
Το φόρουμ του 2018 είναι αφιερωμένο στην Ιατρική/Φυσιολογία και θα συμμετέχουν 43 Νομπελίστες του κλάδου μαζί με 600 νέους επιστήμονες (έως 35 ετών) από ολόκληρο τον κόσμο. Οι νέοι αυτοί επιλέχθηκαν μετά από ενδελεχή αξιολόγηση με αυστηρά κριτήρια για την επιστημονική τους κατάρτιση, το ενδιαφέρον τους για την έρευνα, τη δυναμική τους για εξέλιξη και, το κυριότερο, ανήκουν στο άνω 10% των νέων επιστημόνων του κλάδου τους σήμερα παγκοσμίως.

Η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των νέων επιστημόνων μόλις ολοκληρώθηκε και ανάμεσα στους βρίσκεται ο υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευθύμης Κυριάκης που εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. στο Εργαστήριο Δομικής και Λειτουργικής Βιοχημείας του Τμήματος υπό την επίβλεψη του καθ. Δημ. Λεωνίδα στο πεδίο του κατευθυνόμενου από τη δομή σχεδιασμού φαρμάκων.

Είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται φοιτητής του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. Η επιτυχία αυτή, πέρα από την επιστημονική αριστεία του κ. Κυρίακη, αναδεικνύει επίσης το υψηλό επίπεδο επιστημονική έρευνας και εκπαίδευσης που εκπονείται στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. Τα έξοδα της συμμετοχής του κ. Ε. Κυριάκη στο LindauNobelLaureateMeeting 2018 θα καλυφθούν πλήρως από το Ίδρυμα Ωνάση το οποίο από το 2008 αποτελεί τον φορέα εκπροσώπησης της Ελλάδας στον θεσμό των LindauNobelLaureateMeetings.