Το Project PRESS του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων διοργανώνουν και παρουσιάζουν ανοικτό προς το κοινό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ για το προσφυγικό, με τίτλο «Εκεί που τελειώνει η θάλασσα…», την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00μμ στο «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων.

Την εκδήλωση στηρίζουν με τη συμμετοχή τους το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και με θέρμη στην πρόσκληση σύμπραξης, παραχωρώντας δικαιώματα προβολής ψηφιακών παραγωγών τους και διαθέτοντας ενημερωτικό υλικό των δράσεων τους προς διανομή.  Αφιλοκερδώς συμμετέχει με παραχώρηση δικαιωμάτων προβολής του ντοκιμαντέρ «Χωρίς διαβατήριο» και  η εκπαιδευτικός κα Νίνα Γεωργιάδου. 

Ειδικά για τις σχολικές μονάδες του Νομού Λάρισας, το Project PRESS και το Παράρτημα ΕΑΠ Λάρισας σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, θα πραγματοποιήσει από τις 09.00 το πρωί έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, κυλιόμενες προβολές με δωρεάν είσοδο προσαρμοσμένων αποσπασμάτων του Φεστιβάλ, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για το προσφυγικό ζήτημα.

Το Φεστιβάλ ανήκει στη σειρά δράσεων της πρωτοβουλίας Project PRESS του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου που υλοποιούνται τον τελευταίο χρόνο με επιτυχία ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων και παρεμβάσεων υποστήριξης για τους πρόσφυγες με έμφαση στην πρωτογενή έρευνα καθώς και της εκπαιδευτικής ενδυνάμωσης παιδιών και ενηλίκων προσφύγων που διαμένουν στην Ελλάδα (δείτε περισσότερα http://www.press-eap.net/).

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν.