Ο καιρός σημάδεψε για καλά την φετινή αποκριά καθώς έπληξε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κυριακής στον Τύρναβο και αλλού, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του κόσμου να είναι μειωμένη.

Ούτε σήμερα καθαρά Δευτέρα προβλέπεται πάντως θεαματική βελτίωση με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον Τύρναβο για το μπουρανί, αλλά και στην Λάρισα όπου ο Δήμος Λαρισαίων θα στρώσει ένα τεράστιο τραπέζι στο κλειστό της Νεάπολης στις 11 το πρωί. Θα σερβιριστούν φασολάδα και Σαρακοστιανά εδέσματα με την συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας. Μουσική θα παίξει  το τοπικό σχήμα ΝΟΣΤΟΣ .

Στον Τύρναβο   το «Μπουρανί» είναι στην κυριολεξία ένα λαϊκό πανηγύρι αλλά στην ουσία είναι η γιορτή του φαλλού και συμβολίζει την αναπαραγωγή και την ευτεκνία. Για την προ- έλευση του, υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη αναφέρει ότι οι ρίζες του βρίσκονται στις πανάρχαιες εορτές των Ελλήνων: Τα Διονύσια, τα Θεσμοφόρια, τα Αφροδίσια, τα Θαργήλια και κυρίως οι αλωαί που ήταν γεωργική εορτή πανάρχαια λατρεία και προθρησκευτική. Και η δεύτερη ότι προέρχεται από Αρβανίτες που εγκαταστάθηκαν στον Τύρναβο γύρω στο 1770, λίγο πριν τα Ορφωλικά. Η δεύτερη εκδοχή μάλλον είναι και η επικρατέστερη, καθώς τεκμηριώνεται από ιστορικά στοιχεία.